top of page
1101tzlevenslessen_meike.jpg

Hallo!

In 2013 heb ik, Meike van Schijndel, de productie van mijn vaders Delta Vaas weer opgestart en sindsdien regel ik de verkoop. Misschien zijn we elkaar op een beurs tegengekomen.

 

De Delta Vaas is van glas en wordt in Nederland met de hand in kleine oplage geproduceerd.

 

Heeft u interesse om de Delta Vaas in uw winkel te verkopen óf u wilt meer info over de Delta Vaas, stuur mij dan een mailtje!

info@deltavaas.nl

DELTA VAAS is onderdeel van Bathroom Mania bv

Utrecht, Nederland

“Omdat mijn vader last minute aan het ontwerp voor de tentoonstelling van Hans Appenzeller begon is hij tijdens het ontwerpproces met papier gaan vouwen. Dat deed hij vaker in zijn werk. Hij had een oogafwijking en kon geen derde dimensie zien. Platte vlakken vouwen of aan elkaar plakken gaf hem het besef van ruimte. De driehoek was daar het ultieme voorbeeld van en deze zie je dan ook in veel van zijn ontwerpen terugkomen.

Het glas voor de vaas haalde mijn vader aan de overkant van ons huis, bij de glashandel Spliet en de Waal. Het idee om het glas met silicone te verlijmen had hij ontleend aan het sluitmechanisme van een schelp. De eerste duizend vazen hebben mijn ouders met z’n tweetjes in de kelder in elkaar gezet. Mijn opa ontwierp en bouwde een speciale slijpmachine om de 2 millimeter dunne glasplaatjes te slijpen; deze machine gebruiken we trouwens nog steeds.
In 2013 heb ik een nieuw ontwerp gemaakt voor de print op de verpakking. Een echte ‘family affair’ dus!”

Meike van Schijndel
interieur & grafisch ontwerper | producent Delta Vaas

 

bottom of page